Byen

Les 2 Alpes – en af Frankrigs ældste skibyer

Det sydligt beliggende Les 2 Alpes er med sine solrige skråninger i 3.560 m højde et af de højest beliggende gletscher-skiområder i verden. Sommer eller vinter, i puddersne-paradiset knirker sneen altid herligt under skiene! Les 2 Alpes, er én af de ældste skilandsbyer i Frankrig.  Det kan særligt ses på mange af de stemningsfulde, ældre bygninger, der stadig er bevaret blandt de mange nye arkitektperler. Denne kombination af det traditionelle og det moderne giver en helt speciel og hyggelig atmosfære, som er helt unik for en fransk skisportsby.

Gå på opdagelse i Les 2 Alpes
Det vidtstrakte centrum i Les 2 Alpes skiller sig skønt ud fra de ellers noget kompakte, franske skistationer. Lifterne og pisterne dækker begge sider af dalen, og de ender direkte i centrum. Masser af butikker og små boutiques indbyder til shopping , mens den åbne svømmehal, saunaen og spabadet indbyder til afslapning. Sport og sjov får man derimod på skøjtebanen. Og når sulten melder sig, er der kulinariske oplevelser at få på de talrige franske restauranter, som byder på lækre specialiteter. Derudover er der masser af andre aktivitetsmuligheder: Paragliding, skøjteløb, bowling, helikopterture og isklatring.

Obs. som Sunweb gæst er der fri entré til svømmehallen og skøjtebanen hele ugen.

Barer og natteliv

L2A har masser at byde på når det kommer til afterski, barer og natteliv. Samlet ligger der i omegnen af 30 barer i byen men vi har her lavet en oversigt over dem vi synes er de fedeste.

Smithy’s Tavern: Vores stambar i både uge 4 og 5. Smithy’s er en bar i hyggelig alpestil. Den er i to planer og har man lyst til en bid at spise fungerer førstesalen som restaurant om aftenen frem til kl.22. Her vil vi holde stor afterski søndag, tirsdag og fredag med Liveband, Beer-pong, akkustisk klub 100, og det er også det ideele sted at starte festen, da det ligger helt centralt i L2A’s natteliv. Når klokken slår 2, og Smithy’s lukker er det bare at gå lige ind ved siden af på natklubben Avalance, der ligger dør om dør med Smithy’s.

Avalance: Byens natklub, der ligesom Smithy’s ligger på Rue de Cairou. Her fortsætter festen efter barerne lukker kl.2!

Mini bar: Lille hyggelig bar med en lille træterrasse ude foran. Ligger ligesom de to overfor også på Rue de Cairou, lige ved siden af Smithy’s. Her spiller som oftes en lokal DJ og de laver et af byens mere spektakulære Gas-Chamber shots. Kapaciteten på baren er ikke stor, så man står tæt, men der er altid god stemning!

The Polar Bear Pub:  Eller bare Polar Bear som den hedder i daglig tale, er en hyggelig bar lavet i bedste bjælkehyttestil med brændeovn og det hele. Her langes for det meste fadøl over disken, og hvis der ikke er for travlt kan man få en god sludder om snowboard med en af bartenderne som har moustache i bedste “Lemmy-stil” og er en rigtig Park-rotte. Polar Bear ligger på hjørnet i den store rundkørsel.

Umbrella bar: Afterski-bar der ligger i bunden af pisten lige til højre for Jandri Express 1 Liften når man kigger op mod bjerget. Umbrella er en paraply-formet bar med en stor terasse. Her er tale om et udendørs koncept på pisten og er der gang i den på afterski med dans i skistøvler og hvad der ellers hører til. Hvis vejret er godt er det et oplagt sted at tage hen de dage, hvor der ikke er stor afterski på Smithy’s.

La Grotte du Yeti (Yeti’en): Ligger nede omkring Diable liften. Klassisk bar koncept, som er at finde flere steder i alperne. Hvis man vælge at investere i et Yeti-kort som man tanker op med penge, får man rabat når man bruger det i baren. YEti’en i L2A, har en skumkanon på dansegulvet og et spa-bad som man kan leje, placeret lige ved siden af stripperstangen. Stedet er flittigt besøgt af engelske gæster, så forvent masser af fjollede dyrekostumer og Britiske dialekter.

Le Bresilien: Bar/natklub som har åbent til kl.5. Ligger lige ved Jandri Liften. Baren er ikke altid den mest velbesøgte da den ligger et stykke fra byens andre barer. Et fint alternativ hvis der er for proppet på Avalance når de andre barer lukker kl.2.

K.ré Shooter Lounge Bar: Shotsbar! Her kan man få en shots-meny med 10 ekstravagante, finurlige eller blot lækre shots til 20€. Hvert shot er unikt og i blandt dem er et temmeligt sejt Gas-Chamber shot. Er man ikke til den helt store shots-meny kan man også bare få en cocktail.

Le strike Bar: Byens bowlingcenter, hvor man kan nyde en øl mens man bowler eller spiller et af de mange arkadespil. Et godt sted til hvis man bare vil have en chill aften.

Pano Bar: Kunne nemt forveksles med Panum Bar, men her er tale om high altitude clubbing i stil med Folie Douche, dog en anelse mere afslappet og med knapt så meget “Champagne on your face!!”. Priserne er som forventeligt noget højere når det er oppe på bjergsiden. Pano Bar ligger ved toppen af Jandri 2 liften.

La Rhumerie Bar: Rom bar som har rom med smage (hovedsageligt frugt) i alle mulige afskygninger – om det er lækkert vil vi lade jer selv afgøre! Baren er hyggeligt indrettet og man sidder sammen rundt om store trætønder der ligner noget fra en piratfilm. Ikke så sjældent spilles der et spil med isterninger ved de store tønder, hvor taberen skal drikke det næste shot rom bestemt af vinderen.

Der er som sagt endnu flere barer end dem vi har nævnt ovenfor. Dog vil vi vove at påstå at man her er dækket godt ind og at man på de nævnte steder finder noget af L2A’s bedste byliv. Vi glæder os til at feste med jer!!

 

Spisesteder

Le Diable au Coeur: Dejligt spisested der ligger lige til højre når man kommer op med Diable liften. Her får man dagens 3-retters menu for mellem 26-30€ (kun ca. 10€ dyrere end en hvad man giver for en enkelt standard ret i alperne). Det er fransk cuisine og det er lækkert! Når man kommer ind, kan man stille sine skistøvler og tage et par dejlige hjemmesko fra en kasse der står i entreen. Har man ikke lyst til 3-retters men blot noget at drikke, bliver man placeret på en stol foran brændeovnen og her kan man så nyde en virkelig god kakao eller vin chaud. En varm anbefaling herfra!

Restaurant le Rouge & le Noir:  25 år gammel klassisk fransk bistro. Her lukker køkkenet først kl.2, så skal du have stillet din natmadscraving med frølår, snegle eller foie gras er det stedet. Ligger på højre side af hovedgaden omkring liften Belle Etoile når man går i retningen ud af byen.

Crepes à Gogo: Byens bedste Creperie hvor man kan få både mad-crepes og søde dessert-crepes.

Notice: compact(): Undefined variable: limits in /customers/c/5/3/panumskituren.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853 Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /customers/c/5/3/panumskituren.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853